DEELNEMERS KORENSLAG BOLLENSTREEK

Terugblik Korenslag Bollenstreek 2017

Koor Singing Unlimited uit Hoofddorp heeft overtuigend de titel “Winnaar Korenslag Bollenstreek 2017” in de wacht gesleept met maar liefst 63 punten voorsprong op De Pittige Tantes uit Sassenheim.

 

De spanning was om te snijden zaterdagavond in de theaterzaal van de Schelft, want het organiserende Popkoor Bloom had 4 aan elkaar gewaagde koren in huis gehaald. En alle deelnemers waren vastberaden met de trofee naar huis te gaan. Singing Unlimited kwam uiteindelijk als sterkste uit de bus. Al tijdens de vertolking van hun openingsnummer “Lazy Day” (George Fischoff) werd duidelijk dat dit a-capella zingende koor, zowel de zangtechniek als de presentatie, perfect beheerst. De overvolle zaal luisterde ademloos naar de prachtige vertolking van o.a. “You Raise Me Up” (Brian Kennedy) en ”If We Hold On Together” (Diane Ross).

 

De overige deelnemers, Musicalkoor Summertime uit Alphen aan den Rijn, Popkoor4You uit Rot-terdam en De Pittige Tantes uit Sassenheim, lieten, elk op hun eigen overtuigende wijze, het publiek genieten en bewonderen.

 

Bloom maakte indruk met de a capella uitvoering van “A-capella morning”, een arrangement van Peter Geurts, en zorgde voor kippenvel momenten tijdens de uitvoering van “Avond” (Boudewijn de Groot). De presentatie was in handen van Jack Wijnands.

 

Na de prijsuitreiking werd het evenement afgesloten met een bruisende afterparty, mmv DJ Richard Vink, waarbij door alle deelnemers en het publiek tot in de kleine uurtjes gedanst werd. 

Popkoor Bloom kan tevreden terugkijken op een zeer geslaagde negende editie van Korenslag Bollenstreek.

Terugblik Korenslag Bollenstreek 2016

Koor Elan uit Noordwijkerhout heeft op 1 oktober 2016 de strijd om de titel Winnaar Korenslag Bollenstreek 2016 gewonnen met maar liefst 6 punten voorsprong op popkoor Harlem Nocturne uit Haarlem.

 

De spanning was om te snijden in de theaterzaal van de Schelft, want het organiserende Popkoor Bloom had 3 aan elkaar gewaag-de koren in huis gehaald. En alle deelnemers waren vastberaden met de trofee naar huis te gaan. Elan kwam uiteindelijk als sterk-ste uit de bus. De vertolking van Elan’s openingsnummer “Tschot-sholoza”, een traditioneel Zuid Afrikaans vrijheidslied, zette de toon. De overvolle zaal luisterde vervolgens ademloos naar de prachtige vertolking van o.a. “Omarm me” (Bløf) en “Someone Like You” (Adele). Tweede prijs winnaar Harlem Nocturne overtuigde de 5 koppige jury o.a. met hun vertolking van “Hoe” (Nielson en miss Montreal), een “Namenmedley” (arrangement G Bremer) en uitsmijter “Don’t leave me this way” (Thelma Hous-ton). 

Zanggroep Voices uit IJmuiden eindigde, met 1,5 punt verschil op Harlem Nocturne, op de derde plaats. Zij wisten het publiek te imponeren met hun uitvoering van o.a. “I gotta feeling” (Black Eyed peas) en “Ain't no mountain high enough” (M Gaye & T Terrel). 

Natuurlijk kon een optreden van Popkoor Bloom niet ontbreken. Maar liefst 5 nieuwe liedjes gingen in première. Het betrof Bloom’s eerste optreden onder leiding van hun nieuwe dirigent Tim Quak, die sinds februari 2016 het dirigentschap op zich genomen heeft. Bloom maakte indruk met de a capella uitvoering van “Somebody That I Used to Know” (Pentatonix) en “Oceaan” (Racoon). 

Speciale gast van de avond was Vocaal dubbelkwartet Cigale uit Velsen. Cigale amuseerde en imponeerde de toeschouwers met hun vocale kunsten en wisselend repertoire. Opvallend was de uitvoering van “What ever happened (lelijkemensendag)” van Ivo de Wijs, welke met veel humor en expressie werd neergezet. 

De avond werd op fantastische wijze gepresenteerd en in goede banen geleid door Jack Wijnands. Na de prijsuitreiking werd het evenement afgesloten met een bruisende afterparty, mmv DJ Richard Vink, waarbij door alle deelnemers en het publiek tot in de kleine uurtjes gedanst werd.

Popkoor Bloom kan terugkijken op een zeer geslaagde achtste editie van Korenslag Bollenstreek.

Terugblik Korenslag Bollenstreek 2015

Koorbizniz uit Haarlem heeft op 3 oktober 2015 Korenslag Bollenstreek 2015 gewonnen met slechts één puntje voorsprong op Amusementskoor Choke uit Druten (Gld).

De spanning was om te snijden in de theaterzaal van de Schelft, want Popkoor Bloom had 4 sterke koren in huis gehaald. En alle deelnemers waren vastberaden met de troffee naar huis te gaan. Koorbizniz kwam uiteindelijk als sterkste uit de bus. De vertolking van Koorbizniz’s openingsnummer “No merci” (Racoon) zette de toon. De bomvolle zaal luisterde vervolgens ademloos naar de prachtige vertolking van o.a. “This is how you remind me” (Nickelback) en “Uninvited” (Alanis Morissette).

 

Tweede prijs winnaar Choke overtuigde de 5 koppige jury o.a. met hun vertolking van een medley uit de musical Chess en “Rythm of life” uit Sweet Charity.

Pop4Shore uit Katwijk eindigde, met 3 punten verschil op Choke, op de derde plaats. Zij wisten het publiek te imponeren met hun uitvoering van o.a. “Uptown Funk” (Mar Ronson ft Bruno Mars) en “Home” (Dotan).

 

Goed Gestemd uit Voorhout zette een geweldige prestatie neer, gegeven het feit dat dit koor slechts 3 jaar jong is en, met circa 4 optredens per jaar, nog relatief weinig podium ervaring heeft vergeleken met de andere deelnemers. Samen met hun band “De als je maar goed gestemd band”, brachten zij het publiek in vervoering met o.a. “Mag ik dan bij jou” (Claudia de Breij” en “Skyfall” (Adele).

 

De avond werd op fantastische wijze gepresenteerd en in goede banen geleidt door Jack Wijnands.

Natuurlijk kon een optreden van Popkoor Bloom niet ontbreken. Zij kregen het dak eraf met nummers als “Riddles” (Kensington), “All of me” (John Legend), “Leun op mij” (Ruth Jacott) en “Iedereen is van de wereld” (Thé Lau & The Scene).

 

Na de prijsuitreiking werd de avond afgesloten met een bruisende afterparty, mmv DJ Richard Vink, waarbij door alle deelnemers en het publiek tot in de kleine uurtjes gedanst werd.

 

Popkoor Bloom kan terugkijken op een zeer geslaagde zevende editie van dit unieke evenement.

Terugblik Korenslag Bollenstreek 2014

Popkoor Focus uit Den Haag heeft de strijd om de titel Winnaar Korenslag Bollenstreek 2014, glansrijk gewonnen.

 

De spanning was voelbaar op 4 oktober 2014 in de theaterzaal van de Schelft. Tijdens de optredens van de 4 deelnemende koren was het muisstil in de bomvolle zaal. Alle deelnemers waren vastberaden met de troffee naar huis te gaan. Focus kwam uiteindelijk als sterkste uit de bus. De vertolking van Old & Wise (Allan Parsons Project), met solist Hans van Toor, zorgde voor een daverend applaus van het met volle teugen genietende publiek, maar ook liedjes als Umbrella (The Baseballs) en Skyfall (Adèle) werden overtuigend gebracht. De tweede plaats werd behaald door Experiment uit Hoofddorp. Zij brachten een prachtige vertolking van o.a. Angels en Royals. Chemistry uit Zaandam and Heart and Soul uit Leiderdorp behaalde een gedeelde derde plaats. De avond werd op fantastische wijze gepresenteerd en in goede banen geleidt door Jack Wijnands.

 

Natuurlijk kon een optreden van Popkoor Bloom, de organisator van Korenslag Bollenstreek, niet ontbreken. Zij kregen het publiek mee met nummers als Walking on sunshine (Katrina & The Waves), If (Bread), Stuck (Caro Emerald) en het dak eraf met uitsmijter Iedereen is van de wereld (The Scene).

Na de prijsuitreiking werd de avond afgesloten met een bruisende afterparty, mmv DJ Richard Vink, waarbij door alle deelnemers en het publiek tot in de kleine uurtjes gedanst werd.

 

Popkoor Bloom kan terugkijken op een zeer geslaagde zesde editie van dit unieke evenement.

Terugblik Korenslag Bollenstreek 2013

Vocal Group Take it easy uit Haarlemheeft de strijd om de titel Winnaar Korenslag Bollenstreek 2013, met volle overtuiging gewonnen.

 

De spanning was voelbaar jongstleden 5 oktober in Cafe van der Geest. Tijdens de optredens van de 4 deelnemende koren was het muisstil in de anders zo gezellig rumoerige zaal. Alle deelnemers waren vastberaden met de beker naar huis te gaan. Met een voorsprong van ruim 30 punten kwam Take it easy uiteindelijk als sterkste uit bus. De vertolking van o.a. That man en het gevoelige My immortal zorgde voor een daverende applaus van het met volle teugen genietende publiek. Het puntenverschil tussen de overige drie koren, Voice Cellective uit Heemstede, UCK uit Utrecht en Flying High Singers uit Nieuw Vennep, was minimaal Zij behaalden een gezamenlijke tweede plaats. De avond werd op fantastische wijze gepresenteerd en in goede banen geleidt door Jack Wijnands.

 

Natuurlijk kon een optreden van Popkoor Bloom, de organisator van Korenslag Bollenstreek, niet ontbreken. Zij kregen het publiek mee met nummers als Don’t leave me this way (Communards) en A brand new day (The Wiz) en bezorgde alle aanwezigen een kippenvel moment met het door Bloom dirigent Peter Geurts gearrangeerde lied A Savannah morning. Na de prijsuitreiking werd de avond afgesloten met een bruisende afterparty, mmv DJ Richard van Nobelen, die tot in de kleine uurtjes duurde.

 

Popkoor Bloom kan terugkijken op een zeer geslaagde jubileum editie van dit unieke evenement.

Terugblik Korenslag Bollenstreek 2012

Popkoor Remix uit Almere heeft de strijd om de titel Winnaar Korenslag Bollenstreek 2012, met volle overtuiging gewonnen.
De spanning was voelbaar op zaterdagavond 6 oktober 2012 in Café van der Geest. Tijdens de optredens van de 4 deelnemende koren was het muisstil in de anders zo gezellig rumoerige zaal. Alle deelnemers waren vastberaden met de beker naar huis te gaan.


Remix won uiteindelijk met 8.4 punten. De vertolking van o.a. Goodnight Saigon (Billy Joel) en Somebody to love (Queen) zorgde voor een daverend applaus van het met volle teugen genietende publiek. Het optreden van Remix was extra beladen omdat dit tevens het einde inhield van de samenwerking met hun dirigent Jan Deckers.

 

BOND! uit Noordwijk behaalde de 2e plaats met 7.6 punten.

Het Voorwegkoor uit Heemstede werd derde met 7.5 punten en

Heart and Soul uit Leiderdorp sloot de rij met 7.3punten.

De avond werd gepresenteerd door Jack Wijnands.

 

Natuurlijk kon een optreden van Popkoor Bloom, de organisator van Korenslag Bollenstreek, niet ontbreken. Zij kregen het publiek mee met nummers als Last Dance (Donna Summer) en Go like Elijah (Chi Coltrane). Na de prijsuitreiking werd de avond afgesloten met een bruisende afterparty die tot in de kleine uurtjes duurde.

 

Popkoor Bloom kan terugkijken op een zeer geslaagd maar bovenal uniek evenement.

Deelnemers Korenslag Bollenstreek 2017: 

Barbershopkoor Singing Unlimited - Hoofddorp 

Musicalkoor Summertime - Alphen aan den Rijn 

Popkoor 4-You – Rotterdam

Popkoor SurpriSing - Uitgeest

Deelnemers Korenslag Bollenstreek 2016: 

Koor Elan - Noordwijkerhout 

Popkoor Harlem Nocturne - Haarlem 

Zanggroep Voices – IJmuiden 

Speciaal gastoptreden van Vocaal Dubbelkwartet Cigale uit Velsen

Deelnemers Korenslag Bollenstreek 2015:

Popkoor Pop4Shore - Katwijk

Popkoor Goed Gestemd - Voorhout

Koorbizniz - Haarlem

Amusementskoor Choke - Druten

Deelnemers Korenslag Bollenstreek 2014:

Zanggroep Experiment – Hoofddorp.

Vrouwenkoor Chemistry – Zaandam.

Popkoor Focus – Den Haag.

Popkoor Heart and Soul – Leiderdorp.

Deelnemers Korenslag Bollenstreek 2013: (JUBILEUM EDITIE!)

Pop Musical Koor Voice Collective – Heemstede.

Barbershopkoor The Flying High Singers – Nieuw Vennep.

Vocal Group Take it easy – Haarlem e.o. (1e prijs)

Popkoor UCK – Utrecht.

Deelnemers Korenslag Bollenstreek 2012:

Remix - Almere (1e prijs)

BOND! - Noordwijk (2e prijs)

Voorwegkoor - Heemstede (3e prijs)

Heart & Soul - Leiderdorp (4e prijs)

Deelnemers Korenslag Bollenstreek 2011:

Popkoor Bloom - Noordwijkerhout (1e prijs)

Barbees & Barflies - Haarlem

To the Point - Bloemendaal

Just for Fun - de Zilk

Deelnemers Korenslag Bollenstreek 2010:

Otis - Leiden (1e prijs)

Popkoor Bloom - Noordwijkerhout (2e prijs)

Revoice - Noordwijkerhout (3e prijs)

Flower Voices - Sassenheim (4e prijs)

Deelnemers Korenslag Bollenstreek 2009:

Popkoor Bloom - Noordwijkerhout (1e prijs)

Pop4shore - Katwijk (2e prijs)

Himonos - Hillegom (3e prijs)

Dune and Forest - Noordwijk (4e prijs)

Popkoor Bloom 2018

Popkoor Bloom 2011
Popkoor Bloom 2011

Bloom was winnaar van Korenslag Bollenstreek in 2009 en 2011

Bloom is lid van BALK

           www.besevent.nl

           www.vinkenveld.nl

     www.greenhouseonline.nl

          www.brouwertour.nl

www.bymofotografie.com