DEELNEMENDE KOREN - 6 OKTOBER 2018

Musicalgezelschap Otis - Leiden

Zingen, dansen en acteren: de 45 leden van Musicalgezelschap Otis staan geregeld op het podium om met veel passie hun hobby uit te oefenen. Otis is een echte Leidse vereniging en in 1989 ontstaan als operettevereniging. Al snel stapte het koor over op musicals, onder leiding van een professionele regisseur, zangcoach, choreograaf en repetitor. Hiermee is Otis een van de eerste koren in Zuid-Holland dat met het musicalrepertoire aan de slag ging, in een tijd dat musical voet aan de grond kreeg in Nederland. Het streven is om elke anderhalf jaar een show in een groot theater te spelen. Otis is een veelgevraagd koor en trad onder meer op met Arjan Ederveen, Liesbeth List en Pia Douwes en speelde mee in de jeugdfilm ‘In Oranje’. Verder doet Otis mee aan de jaarlijkse Peurbakkentocht in Leiden en geeft het koor met regelmaat en met veel liefde concerten in verzorgingstehuizen en voor De Zonnebloem.

 

Merel van Geest is zangcoach en muzikaal leider van Otis. Merel behaalde in 2009 cum laude haar Master diploma klassiek zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna heeft ze haar tweede master in Music for New Audiences en Innovative Practice afgesloten bij een internationaal samenwerkingsverband tussen diverse conservatoria. Ze is benoemd tot Haags toptalent in 2011, waardoor ze de kans kreeg om een eigen en eigentijdse producties met topsolisten te realiseren. Ze is een veelgevraagd docente bij verscheidene musicalgroepen.

 

Regisseur : Margreet Osinga

 

Begeleiding: drummer, toetsenist, bassist, gitarist, trompettist

 

Playlist:

1) Morgenrood (Morning glow, zelf vertaald uit Pippin the Musical) - 4.23

2) Bohemian Rhapsody (We Will Rock You) - 6.06

3) Als wij niets doen (Soldaat van Oranje) - 4.03

4) Finale B (RENT) - 2.40

In totaal:16.72m

 

Website : www.otismusical.nl

Facebook : otismusical

Popkoor Remix - Almere

Popkoor Remix uit Almere is een enthousiast koor met zo’n 60 leden waarvan er enkele sinds 1998 het hoogste lied meezingen. Omdat Remix 20 jaar geleden is opgericht hebben zij op 30 juni en 1 juli twee grote optredens in eigen stad verzorgt om hun jubileum te vieren. Het zes-stemmig, gemengde koor zingt popsongs van ’toen’ en van nu, van Nederlands tot Italiaans en van BlØf tot Within Temptation. Gezelligheid staat bij hen op een gedeelde eerste plaats samen met gedrevenheid. Remix treedt het hele jaar op in diverse plaatsen in Nederland en soms zelfs in het buitenland. Zo stond het koor in 2014 in Berlijn en vorig jaar in het Londense Hyde Park (buiten).

 

Sinds september is Delbert Bernabela de dirigent van Remix. Aan het Berklee College of Music studeerde hij af in professionele muziek. Daarna begon hij te werken in verschillende showbands. Meer dan 30 jaar verscheen hij met The Aruba Art Ensemble, Dutch Swing College Band en Het Nederlands Blazers Ensemble in onder andere de VS, Venezuela en Europa. Hij speelt een fusie van jazz en Caribische muziek en geeft masterclasses/workshops over saxofoon en improvisatie. Daarnaast is hij ook leider van verschillende duo- en kwartetprojecten.

 

Begeleiding: piano

 

Playlist:

1) Africa - Toto - 4.23

2) Cry me a river - Justin Timberlake - 4.15

3) Oceaan - Racoon - 2.34

4) You can’t hurry love - (oa) Supremes, Phil Collins - 2.17

5) I'm so excited - The Pointer Sisters - 3.17

 

Website: www.popkoorremix.nl

Vocalgroup Take it easy - Haarlem

My Immortal, Seaside Rendezvous, Adios nonino, De bokken en de schapen, Jaloezie, Fix you... Nee, dit zijn geen nummers uit de top2000, dit is het gevarieerde repertoire van Vocalgroup Take it Easy. Al ruim 20 jaar doet deze enthousiaste groep vocalisten het helemaal niet rustig aan maar werken zij samen hard aan een mooie muzikale toekomst!

 

Een groep van tien mensen met verschillende achtergronden en in diverse leeftijden, dat brengt veel verschillende muziekinvloeden met zich mee. Wij zingen nummers van de jaren 60 tot nu en uit bijna ieder genre. En dat is nu juist de kracht van Take it Easy! In deze groep is ruimte voor ieders voorkeur en smaak. Dat maakt dat het repertoire in geen enkel hokje is te duwen.

 

Maar werkt dat dan, zult u denken, al die verschillende stijlen bij elkaar? Juist die diversiteit maakt dat onze concerten verrassend zijn. Het geeft de groep een echt eigen karakter en maakt dat we een breed publiek aanspreken!

 

Take it Easy staat al zolang ze bestaat onder de vakkundige leiding van Carole Kroese. Zij leidt met enthousiasme, energie en grote dosis humor. Haar geweldige muzikaliteit en professio-naliteit zorgen ervoor dat Take it Easy zich blijft ontwikkelen en nog steeds vooruit komt!

 

Begeleiding: Piano

 

Playlist:

1) Parkeren - Fay Lovsky (oorspronkelijke artiest) – 2.40

2) Seaside Rendezvous – Queen - 2.38

3) Laat me - Alderliefste, Ramses Shaffy & Liesbeth List - 4.23

4) I sing, you sing - The Real Group - 3.10

5) Parting glass Traditional - 3.06

 

Website:www.vocalgroup-takeiteasy.nl

Popkoor Focus - Den Haag

Popkoor Focus uit Den Haag staat onder leiding van dirigent Loek van Kersbergen en heeft ongeveer 50 enthousiaste, ambitieuze leden die plezier hebben in samen muziek maken en een feestje bouwen. Loek zorgt ervoor dat dat muzikaal op een zo hoog mogelijk niveau gebeurt.

Focus heeft al veel leuke en aparte ervaringen opgedaan. Zo doen ze mee aan allerlei festivals, vierden afgelopen jaar hun verjaardag met een uitgebreide eigen gemaakte high tea voor meer dan 400(!) gasten op de Pier van Scheveningen en stonden ze vorig jaar op het grote podium van Parkpop samen met 'The Baseballs'!

Na een intensieve periode met sfeervolle kerstoptredens, o.a. op de Delftse Markt en op diverse kastelen (Wittenburg en Haarzuilen) is het jaar gestart met een optreden bij Top2000Live Cafe een aantal flashmobs in het Haagse Museon.

Dit voorjaar is verder besteed aan het maken van mooie opnames van een aantal nummers en de voorbereiding op deelname aan de voorrondes van het Nederlands Koorfestival in het Zuidpleintheater Rotterdam. Dat was een mooie ervaring met goede leermomentjes.

Popkoor Focus beschikt over een swingend repertoire, variërend van nederpop en klassieke ballads tot rocknummers. Hedendaagse nummers als Rather Be wisselen af met klassiekers als 'Old & Wise' of Dream On en vrolijke nummers als 'Umbrella' en Viva la Vida. Het koor zingt grotendeels versterkt maar heeft ook een aantal a capella nummers op het repertoire staan. Focus beschikt ook over een sfeervol en apart kerstrepertoire. Kortom, Focus biedt een gezellig en afwisselend optreden onder de inspirerende leiding van dirigent Loek van Kersbergen.

 

Loek van Kersbergen is vanaf de oprichting van Focus in 2011 onze dirigent. Hij studeerde gitaar en klarinet aan het Rotterdams conservatorium en studeerde daarnaast af in de vakken ensemble leiding en arrangeren. Hij speelde in vele bands en orkesten en was met zijn Jazz formatie Center Five Collection te gast op vele festivals en Jazz podia.

Als dirigent is hij zeer veelzijdig te noemen. Hij dirigeerde kamerkoren, grote oratorium koren met symfonieorkest, maar ook Big Bands, Close Harmoniegroepen en Popkoren. Als dirigent- producent heeft hij medewerking verleend aan talloze plaat- en CD opnamen en verleende hij medewerking aan veel radio en TV programma's. Vanaf de oprichting was Loek ook dirigent en songcoach van Super Voices, in het Guiness Book of Records genoemd als de grootste vocale Popgroep ter wereld, waarmee hij onder meer optrad in de Brabanthallen, Vredenburg, De Doelen, Ahoy en andere mega concertzalen.

Loek is een veeleisende dirigent en er wordt onder zijn leiding hard gewerkt om continu Focus kwaliteiten te verbeteren. Toch verliest hij zowel gedurende onze repetities als tijdens onze concerten de humor nooit uit het oog. Onze repetities staan dan ook in het teken van flink door repeteren, maar.... het is altijd gezellig!

 

Begeleiding: Geluidsband

 

Playlist:

1) Dream on - Aerosmith - (3:27 min) 

2) Old & Wise - Alan Parson’s Project - (4:57 min) met solo Hans van Toor 

3) Under pressure - Queen/Freddie Mercury-David Bowie-Brian May (3:41 min)

4) Crazy little thing called love Queen/Freddie Mercury (3:19 min)

5) May it be - Ennya - (4:10 min)

 

Website: www.popkoorfocus.nl

Koorbizniz - Haarlem

Koorbizniz = beleving

 

Tja, Koorbizniz valt op. Kun je dat zomaar van jezelf zeggen …?

 

Nou ja, kijk maar ‘ns goed. Ze zijn - op dit moment - met z’n twaalven en van werkelijk iedereen is zingen de ‘core business’. Dat zie je zo, dat spát van het scherm.

 

Koorbizniz valt op door hun mooie samenklank in 4-, 5- tot zelfs 12-stemmige nummers, waarin het verhaal centraal staat. Het plezier straalt eraf, ook - nee: juist - als het gaat om nummers die het uiterste vergen. Popmuziek voert de boventoon, maar de groep schuwt geen uitstapjes naar andere stijlen. Á capella of met begeleiding, het kan allebei, daarbij gesteund door de professionele ervaring van de bezielde dirigente Carole Kroese en workshops op de planning voor verdieping.

 

Alweer even geleden zong Koorbizniz vanwege hun tienjarig bestaan 27 verschillende nummers op 1 avond. Mét regie, want stilstand is achteruitgang. Ze gaven 6 Hemelsche kerstoptredens, zongen intiem in kleine settings en deden Middelburg aan voor het VÓLkorenfestival. Én wonnen de Korenslag Bollenstreek-bokaal, die ze met veel plezier op 6 oktober hopen te verdedigen.

 

Ennuh, mocht er die avond nu een tenor zijn die denkt: “…mwah, Koorbizniz, dat lijkt me wel wat…”, die weet ons dan vast te vinden! Er zijn maar liefst 3 tenorvacatures.

 

Carole Kroese studeerde Kreatieve Therapie Muziek in Amersfoort en componeren/arrangeren aan het Hilversum’s Conservatorium, bij Jerry van Rooyen en Jurre Haanstra. Als arrangeur, toetsenist en bandleider was zij betrokken bij vele theatershows. Op dit moment dirigeert ze een tiental koren. Daarnaast geeft ze workshops, piano- en arrangeerlessen én les in het leren zingen van blad.

 

Begeleiding: Piano

 

Playlist:

1) Straight to my heart - Sting - 3.20

2) Ken je mij - Trijntje Oosterhuis – 3.19 

3) Yo te nombre, Libertad! - Gian Franco Pagliaro(Trad.) – 5.00 

4) Shackles - Mary Mary – 3.50 

5) Sing! – Pentatonix – 4.15

 

Website: www.koorbizniz.nl

Elan - Noordwijkerhout

ELAN, gemengd kwaliteitskoor uit de Duin- en Bollenstreek, bestaat dit jaar al weer tien jaar. Met een ervaren dirigent en 55 enthousiaste leden. ELAN streeft naar een hoge kwaliteit. Dirigent Maurits Draijer staat hier garant voor. Onder het motto: ‘plezier in kwaliteit’ wordt gewerkt aan een afwisselend repertoire, waarbij wat betreft arrangementen en zangtechniek de lat hoog gelegd wordt.

 

Het gevarieerde repertoire van ELAN omvat onder meer: 'Someone Like You' en 'Skyfall' van Adele, 'Baba Yetu' een bewerking van het Onze Vader in het Swahili, ‘Take Five’, het thema van 'The Pink Panther', 'All That Jazz' uit de musical 'Chicago', een rock-'n-rollversie van de Baseballs van 'Under My Umbrella' en 'Tshotsholoza: opnieuw een Afrikaans stuk. Maar ook Idolmania', een medley van Amerikaanse love songs en de ‘Andrew Lloyd Webbermedley’ met fraaie liedfragmenten uit zijn diverse musicals.

 

Nederlandstalig repertoire ontbreekt ook niet met onder meer: 'Omarm (me)' van Blof en ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij.

 

Rond de kerstdagen zingt ELAN een modern en divers kerstrepertoire met niet alledaagse, vaak ‘jazzy’ kerstliedjes. In 2017 hebben we in een succesvol kerstproject met 45 leden van buiten toegewerkt naar een spetterend kerstconcert. 15 leden uit dat koor hebben ons inmiddels vast versterkt.

 

ELAN won de ‘BLOOM Korenslag’ in 2016, en ziet er naar uit straks met de kampioenen van afgelopen 10 jaar op het podium te staan.

 

Mocht u na deze korenslag het idee hebben, dat ELAN iets voor ú zou kunnen zijn dan bent u altijd welkom tijdens de repetities voor een vrijblijvende kennismaking. Met name de tenoren en bassen van ELAN kunnen nog versterking gebruiken.

 

ELAN repeteert iedere woensdagavond vanaf 20.00 uur in trefcentrum De Duinpan, Sportlaan 34 in De Zilk. Meer informatie: www.koorelan.nl of neem contact op met het secretariaat: tel: 06-14422954, e-mail: info@koorelan.nl.

 

Begeleiding: drummer, toetsenist, bassist

 

Playlist:

1) Take 5 - Dave Brubeck - 2.20

2) Royals – Lorde - 2.50

3) Laat me/Vivre - Ramses Shaffy - 3.00

4) Con te partiró - Andrea Bocelli - 3.00

5) Feeling good - Michael Buble - 3.15

6) Idolmania - Classic love songs medley - 5.00

 

Website: www.koorelan.nl

Barbershopkoor Singing Unlimited - Hoofddorp

Singing Unlimited is een vrouwenkoor dat 4-stemmig a capella (barbershop zangstijl) zingt.  

Onze gemeenschappelijke liefde is zingen en optreden!

We willen onszelf als a capella koor steeds verder verbeteren zowel tijdens repetities als optredens en streven naar “Samen beter zingen”. Het geheel is meer dan de som der delen. Samen plezier hebben in het zingen is een belangrijk hulpmiddel daarbij.

Als ondersteuning van wat we willen uitdrukken met de nummers die we zingen, gebruiken we vaak bewegingen en choreografie.

Singing Unlimited laat zien hoe professioneel amateur zang kan zijn!

 

De artistieke leiding van Singing Unlimited is in handen van Anita Zengerink. Zij is gecertificeerd dirigent (SAI) en Musical Director.

 

Gestart met een kleine groep in 2013 heeft Singing Unlimited (SU) inmiddels vijftig enthousiaste leden. Die groei is zeker ook te danken aan de afwisselende repetities, waarin Anita als dirigent de leden verschillende barbershop technieken aanleert. Ze vraagt van elk koorlid om zichzelf vocaal en muzikaal te blijven verbeteren. Tijdens repetities traint ze het koor de technieken zo toe te passen, dat het unieke barbershopgeluid (met vier stempartijen een vijfde boventoon creëren) in ieder nummer doorklinkt. Anita: “Ik vind het belangrijk dat koor en dirigent dezelfde ambitie hebben, nl. de muzikale boodschap over brengen. Daar komt het publiek voor!”.

 

Als dirigent weet zij díe interactie op inspirerende wijze te bewerkstelligen.

 

Singing Unlimited behaalde met Anita Zengerink de volgende successen:

• 2016: winner Most Improved Chorus Award – SAI Regional Convention UK

• 2017: winnaar Korenslag Bollenstreek

• 2018: winner Most Improved Chorus Award – SAI Regional Convention UK

• 2018: tweede plaats Mid-Size Choruses – SAI Regional Convention UK

 

Begeleiding: geen; A-Capella.

 

Playlist:

1) Skyfall - Paul Epworth/ Adele Atkins - Arr: Larry Wright - 3:50

2) He had it comin - John Kander/ Fred Ebb - Arr: Revin Keller - 2:50

3) How deep is the Ocean - Irving Berlin - Arr: Rob Hopkins - 3:09

4) Steppin out with my baby/ I can’t give you anything but love medley -

    Dorothy Field/Jimmy McHugh - Arr: Nancy Bergman - 2:24

5) If we hold on together - Diane Ross - 3:16

6) Happy - Pharrell Williams - Arr: Elaine Gain - 2:45 (Vervalt mogelijk)

 

Website: www.singingunlimited.nl

Lust for Life

De zangers en zangeressen van Lust for Life uit Amsterdam zijn niet vies van Pop en Rock en zijn bekend van tv-programma’s als Holland’s Got Talent en Man Bijt Hond. Ze waren te zien op AT5 en ze doen flashmobs! Mid september stonden ze in de Beurs van Berlage in een theaterproductie met musicalsterren Maaike Widdershoven en Fred Butter.

 

Ze zijn het eerste Amsterdamse Popkoor voor Senioren!

 

Geïnspireerd door het Amerikaanse koor Young@Heart heeft Karin Wagenaar in 2009 het initiatief genomen tot de oprichting van dit bijzondere popkoor. Met het idee dat niemand te oud is om popmuziek te zingen is het koor in september 2009 vliegend van start gegaan. Begonnen met zo’n 30 enthousiaste leden is het koor inmiddels uitgegroeid tot 40 zangers en de repetities, onder leiding van dirigent Ferdinand Beuse, zijn elke week weer een feest. Om lid te kunnen worden moet je 70 jaar of ouder zijn!

 

 

 

Begeleiding: De Lust for Lifeband olv van de vaste pianist van het koor Kees van Zantwijk

 

Verder in de band: Jeroen Molenaar, drums en Jannes Visser, basgitaar.

 

 

 

Playlist:

River Deep, mountain high – Ike en Tina Turner 3’04

Voor altijd jong – (arr Ferdinand Beuse) 3’20   - solisten: Gloria, Jos en Rie

Love is all - Roger Glover - 3.15

Als het golft dan golft het goed - de Dijk – 2’59

I got you (I feel good) – James Brown   - solist: Hetty

I gotta Feeling – the Black eyed peas   - solist: Rietje

 

 

 

Website: https://www.popkoorlustforlife.nl

 

Whale City Sound

Barbershop showkoor Whale City Sound Zaandam – de naam is ontleend aan de historie van de Walvisvaart in de Zaanstreek - – sinds kort o.l.v. Chiel van Tok, bestaat ruim 30 jaar. Met 40 mannen beweegt het koor zich al jaren aan de top van Barbershopsinging in Nederland. Bij de tweejaarlijkse Nationale Conventie is het negen keer kampioen geworden. De naam Barbershop is slechts een verwijzing naar de Amerikaanse barbier waar deze kunstvorm is ontstaan uit de Afro-Amerikaanse cultuur aan het einde van de negentiende eeuw. De stijl van Barbershop singing is a capella en vierstemmig - lead, bariton, bass en tenor - als een vorm van close harmony. Whale City Sound is een showkoor; de verschillende songs worden ondersteund door een subtiele choreografie. Het repertoire en de zangstijl zijn geschikt voor een breed publiek en bestaan uit de klassieke barbershopsongs, maar het koor zingt ook uit songs uit musicals en arrangementen van bekende popsongs. Het koor is een graag geziene gast in binnen- en buitenland. Het neemt deel aan korenfestivals en wordt veel gevraagd voor commerciële evenementen. Whale City Sound repeteert elke woensdagavond in het Sint Michaël College, Leegwaterweg 7 in Zaandam en is steeds op zoek naar nieuwe leden en u/je bent van harte welkom om een repetitie mee te maken.

 

 

 

Dirigent: Chiel van Tok

 

 

 

Playlist:

 

C = componist

 

A = arrangeur

 

 

 

A Wink And A Smile – C: Marc Shaima en Ramsey Mclean – A: Kim Brittain – 2.10

 

Amazing Grace – C: John Newton – A: Jim Clancy- 3.30

 

And So It Goes – C: Billy Joel – A: Kirby Shaw – 4.00

 

One Voice – C: Barry Manilov – A: M. Gill – 2.44

 

Can You Feel The Love Tonight – C: Elton John – A: June Dale – 3.18

 

Hallelujah – C: Leonard Cohen – A: Jim Clancy – 2.50

 

Website www.whalecitysound.nl

 

OOK MEEDOEN?

Koren die geinteresseerd zijn in deelname aan toekomstige edities van Korenslag Bollenstreek kunnen contact opnemen met info@popkoorbloom.nl.

Popkoor Bloom 2018

Popkoor Bloom 2011
Popkoor Bloom 2011

Bloom was winnaar van Korenslag Bollenstreek in 2009 en 2011

<